Ett år senare...

Snart har det gått ett år sedan jag och 17 andra glada traineer träffades för första gången på GR. Vilken resa det har varit nu när jag tänker tillbaka på min och mina vänners tid och utveckling under året. Vi har gått från att alla var väldigt försiktiga och avvaktande och väntade på att någon skulle ta initiativet till att alla är delaktiga och arbetar effektivt tillsammans. Vi har nog lärt oss att trots våra olikheter och bakgrund fungerar vi bra tillsammans.

Vi har lärt oss mycket från våra utbildningsdagar, våra breddningar och att arbeta tillsammans med vårt case.
Under våra utbildningsdagar har vi pratat om grupputveckling, feedback, IPU, konflikthantering, stresshantering, utvecklande ledarskap och mycket mer.
På mitt hemmaföretag har jag hunnit med flera olika projekt och fått flera ansvarsområden. Mina breddningsperioder har gett mig bättre helhetsperspektiv och jag har fått möjligheten att skapa många kontakter. Jag har fått arbeta med kalkylering och arbeta ute i produktion hos Peab Göteborg, fått möjlighet att arbeta på bygglovsenheten på Lerums kommun och om några veckor väntar åtta veckor hos Trafikkontoret i Göteborg. Det har varit många nystarter, många främmande människor och nya arbetsområden som har hjälpt mig att utvecklas och utvidgat min syn att se saker och ting.

Det känns väldigt glädjande att jag har fått chansen att vara med i programmet och fått en så bra erfarenhet som är väldigt svår att få. Jag ser fram emot framtiden och att få arbeta med mina goda traineekollegor som blir mina branschkollegor.

Det börjar dra ihop sig nu. Det återstår endast två månader kvar av programmet och vårt idéseminarium närmar sig med stormsteg. Vi kommer att presentera vårt casearbete, insikter och tankar kring traineetiden och branschen ur vårt perspektiv. Vi kanske ses på idéseminariet den 27de oktober.

Tack för mig!

 

Shanaz Hasan , Park- och naturförvaltningen, Göteborgs stad