Snart första breddningsperioden!

Nu är det knappt 11 månader kvar till vår presentation av Caset! Men innan dess så ska vi hinna med tre breddningsplatser (jobba på tre olika företag), studieresa, CMB luncher, utbildningsdagar och i allt detta jobba i våra hemföretag samt arbeta med Caset så klart.

Vem är jag då? Göteborgstjejen som flyttade till Växjö för att studera till Byggnadsutformare på Linnéuniversitetet, en blandning av arkitektur och ingenjör. Ett spännande program som lyfter fram dem olika delarna i byggbranschen. Allt ifrån byggprocessen, CAD, samt projektering och allt där i mellan. Efter min examen tog jag mitt pack och flyttade till USA, där jag fortsatte mina studier som utbytesstudent.

Men från New York till Lerums kommun, där jag idag arbetar som Bygglovsingenjör på Bygglovsenheten. Min vardag är inte den andra lik! Ena dagen sitter jag med ärenden för att i nästa timme åka ut på platsbesök med kollegorna. Det kan låta intensivt, men det är just det jag finner givande, att få kunna ha en variation på min arbetsplats.

Jag är tacksam som har fått chansen att påbörja min karriär genom att få vara en del av traineeprogrammet. Innan jag sökte tog jag reda på ganska mycket om vad programmet innebär och vad det skulle innebära för just mig. Och jag ångrar inte en sekund att jag sökte in. För här står jag, tillsammans med 15 andra traineer som jag har kommit nära på kort tid. Och alla är vi olika men jag vet också att våra olikheter kommer vara vår bästa framgång.

I detta blogginlägg ska jag försöka sammanfatta dessa två veckor som har varit och försöka ta vid efter min vän, Linus inlägg som jag förövrigt håller med om gällande FS3:s idéseminarium - vi har stora skor att fylla!

Som jag nämnde i början av inlägget, så får vi traineer chansen att önska tre företag som vi vill bredda oss inom. Detta innebär att vi får variera vår arbetsplats och jobba på ett annat företag under två månader. Och nu är det en vecka kvar tills första breddning börjar. Första perioden kommer jag vara på PEAB anläggning och arbeta med projektet – Kvarteret Lyckholms. Det ska bli spännande att få byta kontorsjobbet till lite mer tuffare jobb ute på anläggningen. Men också se hur kommunen vs. Entreprenad sida jobbar. (se bild 1)  

En av de saker jag uppskattar med traineeutbildningen är alla utbildningar vi får. I förra veckans utbildning t.ex. hade vi fokus på Feedback samt IPU-profilanalys. Och denna vecka fick vi reda på vilken ”färg” vi tillhör (röd, blå, gul, grön). I gruppen kan jag redan nu se lite olika färgskiftningar. Den här typen av analys bidrar till en ökad förståelse och bättre sammarbete mellan oss i gruppen. Det ska bli spännande när allas resultat sammanställs och vi kan se hur färgen är fördelat i gruppen. Utmaningen är att inte dela med sig av sin färg för sina kollegor än, utan vid ett senare tillfälle gissa vilken färg kollegorna har. (se bild 2)

Med risk för att avslöja min färg än – så kan jag väl säga: Knowledge speaks, but wisdom listens by Jimi Hendrix.

Men! Just nu ligger vårt fokus på att få gjort så mycket som möjligt med Caset innan vi går på julledighet. Och som min vän Lina, beskrev i första blogg inlägget så handlar Caset om höghastighetspåret mellan Göteborg och Borås. Vi har alltså fått i uppdrag av Trafikverket att ta fram förslag på en ny station i Borås stad - som också kan tillämpas på andra ställen i landet. Tanken är att detta ska bli verkligt förhoppningsvist om 30år - ja då är jag gammal haha. Men vilken känsla och vilken dröm att få kunna stiga på tåget med en kaffe i handen och kolla ut och veta att jag och min trainee kollegor varit med och tagit fram denna lösning. Det är Goals! (se bild 3)

Vi är morgondagens samhällsbyggare!

 

// Elaf Ahmad, Bygglovsingenjör, Lerums Kommun

 

ANDRA BREDDPERIODEN

ANDRA BREDDPERIODEN

Hej!

Nu har det blivit min tur att blogga om min traineeperiod här, jag som skriver heter Malin Axelsson och är anställd som arbetsledare på Wästbygg. Innan jag blev anställd på Wästbygg och därmed antagen till traineeprogrammet så studerade jag till byggingenjör med inriktning mot produktion och projektledning i Halmstad. Jag är dock uppvuxen i Småland, i Värnamo, så att flytta till en stad som Göteborg var en väldigt stor (men kul) omställning.

När jag är på mitt hemmaföretag sitter jag på ett projekt i Särö där vi ska uppföra 106 lägenheter utspridda på 11 huskroppar. Projektet är superbra att börja med som nyutexaminerad då det är olika stommar på de olika husen, vilket gör att jag får se lite av varje och på så sätt får lite kunskap om diverse konstruktioner. Som arbetsledare på Wästbygg är ingen dag den andra lik och det är det som är så roligt och lärorikt.

Min första breddperiod hade jag på Lokalförvaltningen på deras markavdelning. Det var väldigt spännande då jag fick inblick i saker jag aldrig trodde jag skulle få, med tjänster jag inte trodde fanns. Jag fick följa med och besiktiga skolgårdar, konstruera mina egna rabatter (förhoppningsvis har de inte vissnat än), var med vid upphandling, gått med drifttekniker, sett hur man avhjälpt hinder och massa mer. Jag tar med mig all kunskap jag fått från lanskapsingenjörer/arkitekter med mig i mitt framtida yrkesliv.

Nu befinner jag mig dock varken nere i Särö eller på Lokalförvaltningen utan i Partille, rättare sagt på Partille kommun och min andra breddperiod i traineeprogrammet. Tanken med min breddning på Partille är att se så mycket som möjligt om hur en liten kommun arbetar. Jag började min period på trafikenheten, har just nu tre veckor på bygglovsenheten och sist skall jag vara med i genomförande-fasen. På trafikenheten jobbar de mycket i tidiga skeden vilken var väldigt intressant att se. Jag är van vid att man tar ett beslut och minuten efter går man ut på arbetsplatsen och gör det till verklighet. Ett beslut här kommer kanske inte att genomföras förrän om tidigast 15 år.
Det är även lite skillnad på att sitta på ett kontor hela dagarna istället för att sitta i en byggbod. Dels för att jag inte är van vid att sitta vid datorn hela dagarna utan istället är ute halva dagen, men även för att ha så många kvinnliga arbetskamrater runt mig istället för att vara ensam tjej. Det är ett helt annat klimat än vad jag är van vid och det är så spännande att se hur olikt det kan vara. Min sista breddperiod kommer att vara på White arkitekter, vilket jag ser fram emot. Det skall bli kul att se byggbranschen från en arkitekts ögon.

Nu skall jag sluta prata om diverse breddperioder och övergå till vad som hänt de två senaste veckorna. Förrförra veckan var det ledarskapsdagen på Chalmers där temat var social hållbarhet och eftermiddagen bjöd på många spännande seminarier varav min favorit var den om nudging samt när Tengboms vd Johanna Frelin föreläste. För er som inte vet var nudging är så är det ett verktyg man kan tillämpa för att få individen att göra bättre val utan att ta bort några valmöjligheter. Priset Guldhuset delades även ut och detta året gick det till Petter Bengtsson.
Dagen efter hade vi halvtidsavstämning i vårt case med våra två beställare Trafikverket och CMB, där Darko och Simon höll en imponerande presentation om hur långt vi hade kommit i vårt case och därefter fick Trafikverket svara på frågor som vi skickat till dem. Mötet fick blandade reaktioner från gruppen men det jag var mest nöjd med under dagen var att de tyckte vi var på rätt väg och gillade vårt arbete vilket ger mig motivation till att fortsätta. Min långhelg spenderades sedan i Småland med att hjälpa familjen med att renovera stugan, så förra veckan var det enbart en jobbdag samt två utbildningsdagar kvar. Utbildningsdagarna handlade om konflikt och feedback. Vi fick ge feedback på tre beteenden som vi uppskattade hos var och en i gruppen och ett beteende vi ville se mer av. Jag tror nog att alla fick en motivationsboost den dagen. Fredagen inleddes med ett frukostseminarie om verktyg för hållbar förvaltning och följdes sedan upp av ett storgruppsmöte med gruppen.

Jag tycker att alla som har chansen att gå traineeprogrammet skall ta chansen och göra det. Det är verkligen ett superprogram där man får inblick i samhällssektorn men även i sig själv. Det jag uppskattar mest med programmet är helt klart sin egen utveckling, men även de olika breddperioderna där man får chansen att se företag utan att vara anställd och dessutom alla lärdomar man kan ta med sig av det.

Nu har ni fått en inblick i hur jag tycker att det är att vara trainee och jag hoppas jag gjorde några av er som läste lite nyfikna på vad det innebär att gå traineeprogrammet Framtidens Samhällsbyggare och att ni nu söker tills nästa omgång av programmet!

 

// Malin Axelsson, Wästbygg